Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermantasyon çeşitleri temelde dört ana kategoriye ayrılır:
- Laktik Asit Fermantasyonu: Gıdaların asitlenmesini sağlar ve yoğurt, ayran, peynir gibi ürünlerin üretiminde kullanılır 13.
- Alkol Fermantasyonu: Ekmek ve alkol yapımında tercih edilir; maya hücreleri alkol ve karbondioksit üretir 13.
- Propiyonik Asit Fermantasyonu: İsviçre tipi peynirlerin yapımında kullanılır 14.
- Asetik Asit Fermantasyonu: Sirke üretiminde görülür; alkol asetik aside dönüştürülür 35.
Ayrıca, katı hal, sıvı hal ve sıvı-katı (yarı katı hal) gibi daha spesifik fermantasyon çeşitleri de vardır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: