Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermantasyon çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
- Laktik asit fermantasyonu 13. Yoğurt, turşu, kefir ve peynir üretiminde kullanılır 3.
- Alkol fermantasyonu 13. Bira, şarap ve diğer alkollü içeceklerin üretiminde kullanılır 3.
- Propiyonik asit fermantasyonu 1. İsviçre tipi, büyük gözenekli sert peynirlerin yapımında kullanılır 1.
- Asetik asit fermantasyonu 23. Sirke üretiminde kullanılır 3.
- Butirik asit fermantasyonu 2. Bütirik asit, Clostridium türleri tarafından biyolojik olarak üretilir 2.
- Karbondioksit fermantasyonu 3. Ekmek, pizza hamuru ve bazı içeceklerin üretiminde kullanılır 3.
- Koşer fermantasyonu 3. Koşer gıdaların üretiminde kullanılır 3.
- Kombuça fermantasyonu 3. Fermente çay üretiminde kullanılır 3.
- Tempeh ve miso fermantasyonu 3. Soya fasulyesi veya tahıl ürünlerinin mikroorganizmalar yardımıyla fermente edilmesini içerir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: