Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şanlıurfa mutfağında birçok çeşit çorba bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Lebeni Çorbası: Yoğurt, buğday ve nohut ile hazırlanan besleyici bir çorbadır 23.
- Mahluta Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan ve baharatlarla yapılan klasik bir mercimek çorbasıdır 25.
- Pıt Pıt Çorbası: Dövme buğday ve kemikli et ile hazırlanan doyurucu bir çorbadır 2.
- Ayran Çorbası: Yoğurt ve dövme buğday ile yapılan, yaz aylarında tercih edilen ferahlatıcı bir çorbadır 2.
- Tirit Çorbası: Kuzu eti, kemik suyu, lavaş ve sarımsaklı yoğurt ile hazırlanan yöresel bir çorbadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: