Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsun pidesi, ekmeklik un kullanılarak yapılır 5.
Hamur için gerekli malzemeler:
- 1 kg un 5;
- 350 ml ılık su 5;
- 2 paket kuru maya veya 12 gr yaş maya 5;
- 2 yemek kaşığı şeker 5;
- 1 tatlı kaşığı tuz 5;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı) 5.
Hamur, un, su, tuz ve maya ilave edilerek yoğurulur 4. Yoğurma işleminde hamur önce katı kıvamda yaklaşık 5 dakika, sonra yavaş yavaş katılacak suyla ortalama 10 dakika yoğrulur 4. Hamurun ele yapışmayacak ve elastik bir kıvama ulaşması sağlanır 4.
Hamurun mayalanması için yeterli zaman ayırmak, pidenin kabarık ve lezzetli olmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: