Samsa hamuru yapımı için gerekli malzemeler: 250 gram un; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 su bardağı su; Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu; 125 gram tereyağı; Yarım tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Un, yoğurt, su, kabartma tozu ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 2. Hamuru ince olacak şekilde açın. 3. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, rulo şeklinde sarın. 4. İki parmak genişliğinde kesip, her bir parçanın ortası bombeli kalacak şekilde elinizle bastırın, daha sonra merdane ile inceltin. 5. Hamurları ters çevirip, ortalarına kıymalı harçtan koyun. 6. Bohça şeklinde kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 7. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.