Orjinal Özbek Samsası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 150 ml su - 150 ml süt - 2 çorba kaşığı sirke - 1 silme yemek kaşığı tuz - 4 su bardağı (tepeleme) un - 400 gram kıyma - 2 adet soğan - 2 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tutam karabiber - 1 tutam kimyon - 150 gram tereyağı Yapılışı: 1. Soğanları kıyma ile kavurun, karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyip kenarda bekletin. 2. Hamur malzemeleri olan un, su, süt, sirke ve bir yemek kaşığı silme tuzu iyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. 3. 150 gram tereyağını eritip, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölüp olabildiğince ince açın. 4. İlk açtığınız hamurun üzerine erimiş tereyağını yedirerek sürün, üzerine ikinci hamuru serip tekrar yağlayıp rulo sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenmiş hamuru 2 parmak kalınlığında kesip, her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp kıymalı iç harçtan ortasına koyun. 6. Fırına verdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.