Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Samsa hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram un 12;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 1 su bardağı su 12;
- Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu 1;
- 125 gram tereyağı 12;
- Yarım tatlı kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Un, yoğurt, su, kabartma tozu ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin 12.
- Hamuru ince olacak şekilde açın 12.
- Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, rulo şeklinde sarın 12.
- İki parmak genişliğinde kesip, her bir parçanın ortası bombeli kalacak şekilde elinizle bastırın, daha sonra merdane ile inceltin 12.
- Hamurları ters çevirip, ortalarına kıymalı harçtan koyun 1.
- Bohça şeklinde kapatıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: