Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgamla iki farklı pilav tarifi bulunmaktadır:
- Şalgamlı Pirinç Pilavı: Bu tarifte 2 su bardağı pirinç, 1.5 su bardağı şalgam suyu, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu ve 4-5 dal yeşil soğan kullanılır 1. Sıvı yağ ile pirinci kavurduktan sonra şalgam suyunu ekleyip pişirir ve soğuyan pilava doğranmış yeşillikleri ekleyerek servis edersiniz.
- Şalgamlı Bulgur Pilavı: Bu tarifte ise 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 2 su bardağı bulgur, 1 litre şalgam suyu ve 1 çay kaşığı tuz kullanılır 3. Soğanı kavurup bulguru ekler, ardından şalgam suyunu ve tuzu ilave ederek pişirirsiniz. Pilavı karıştırıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yaparsınız.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: