• Buradasın

    Şalgamla hangi mantılar yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şalgamla iki farklı mantı tarifi yapılabilir:
    1. Şalgamlı Kolay Mantı: Bu tarifte, 1 litre acısız şalgam suyu ve 1 paket hazır mantı kullanılır 12. Yapılışı şu şekildedir:
      • Bir tencereye şalgam suyunu koyup mantıyla birlikte kaynatın 12.
      • Sarımsak, yoğurt, tuz ve mayonezi bir kasede karıştırın 12.
      • Küçük bir sos tavasında tereyağını eritip baharatları ekleyin ve kızdırın 12.
      • Mantı piştikten sonra servis tabaklarına alıp önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da tereyağlı sosu üzerinde gezdirip servis edin 12.
    2. Utangaç Mantı: Bu tarifte ise 2 adet pancar (suyu sıkılmış) veya şalgam suyu kullanılır 3. Yapılışı şu şekildedir:
      • Hamur için un, tuz, yumurta ve pancar suyunu karıştırıp sert bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
      • Hamuru bezelere ayırıp ince bir şekilde açın ve mantı şeklini vereceğiniz küçük kareler halinde kesin 3.
      • İç harcını hazırlayıp içine koyarak kapatın 3.
      • Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp mantıları içine aktarın 3.
      • Yoğurtla servis edin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şalgam suyuyla mantı nasıl yapılır?

    Şalgam suyuyla mantı yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre acısız şalgam suyu; 1 paket hazır mantı; 2 diş rendelenmiş sarımsak; 4-5 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 3 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Bir tencereye şalgam suyunu ilave edip mantıyla birlikte kaynatın. 2. O kaynarken sarımsak, yoğurt, tuz ve mayonezi bir kasede karıştırın. 3. Küçük bir sos tavasında tereyağını eritip baharatları ekleyin ve kızdırın. 4. Mantı piştikten sonra servis tabaklarına alın. Afiyet olsun!

    Şalgam mantının yanına ne gider?

    Şalgam, mantının yanına giden iyi bir eşlikçidir.

    Şalgamlı mantı hangi yöreye ait?

    Şalgamlı mantı, Kayseri yöresine aittir.

    Şalgamın en güzel yemeği nedir?

    Şalgamın en güzel yemekleri arasında şunlar öne çıkmaktadır: 1. Şalgam Bastı: İri doğranmış şalgam, yağlı koyun eti, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. 2. Şalgam Yemeği: Şalgamın ince ince dilimlenip, tuz ve bulgur unu ile mayalandırılarak yapılan bir yemektir. 3. Şalgamlı Kısır: Şalgam ve bulgurun yanı sıra mısır, kapya biber ve çeşitli yeşilliklerle hazırlanan renkli bir kısır tarifidir. 4. Yoğurtlu Şalgam Kızartması: Şalgamın kızartılıp, yoğurt ve sarımsak sosuyla servis edildiği bir tariftir.