Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı Maraş tarhanası 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1;
- 1 orta boy şalgam 1;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- Tuz 1;
- Üzeri için 25 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı nane 1.
Yapılışı:
- Tarhanayı 5-6 saat önceden sıcak suyla ıslatın 1.
- Şalgamı soyup iri küpler halinde doğrayın 1.
- Yumuşayan tarhanayı ocağa alıp karıştırarak pişirin 1.
- Salep kıvamına gelince doğranmış şalgamları ilave edin ve birkaç dakika kaynatın 1.
- Ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohutları ekleyin 1.
- Birkaç dakika pişirip ocaktan alın 1.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin 1.
- Kırmızı pul biber ve nane ile ekleyip kızdırın 1.
- Çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir şalgam çorbası tarifi için yemek.haber7.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: