Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şalgam çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 40 gr tereyağı 1;
- 1 lt şalgam suyu 1;
- 1-1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- 2 bardak süt 1;
- yarım su bardağı ince bulgur 1;
- 100 gr kuşbaşı doğranmış et 1;
- dereotu (süslemek için) 1.
Yapılışı:
- Et küçük küçük doğranır, az haşlanır ve biraz kavrulur 1.
- Ayrı bir yerde tereyağı ve un kavrulur, süt eklenir ve açılır 1.
- 6 bardak su eklenir, kaynayınca bulgur ve et eklenir 1.
- Bir taşım kaynadıktan sonra 1 lt şalgam suyu eklenir 1.
- Tuz ve karabiber eklenip bir süre daha kaynattıktan sonra kapatılır 1.
- Üzerine dereotu serpilerek servis edilir 1.
Şalgam çorbası tarifi, farklı malzemelerle de yapılabilir 5. Örneğin, beyaz şalgam kullanılarak yapılan bir tarif için şu malzemeler gereklidir:
- 1 kilogram beyaz şalgam 5;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 5;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 5;
- 1 adet domates 5;
- 7-8 yemek kaşığı bulgur 5;
- 7-8 su bardağı et veya tavuk suyu 5;
- çeyrek demet maydanoz 5;
- tuz 5;
- karabiber 5.
Bu tarifte şalgamlar doğranıp acı suyunun çıkması için dinlendirildikten sonra tencereye alınıp diğer malzemelerle birlikte pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: