Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salebin toz haline gelmesi için şu adımlar izlenir:
- Toplama ve Yıkama: Taze salep yumruları toplanır ve soğuk suyla yıkanarak temizlenir 12.
- Kaynatma: Yumrular, süt, peyniraltı suyu veya ayranda 15 dakika kadar haşlanır 12.
- Kurutma: Haşlanan yumrular ipe dizilir ve tercihen gölgede 7-10 gün kurutulur 1.
- Öğütme: Kurutulmuş salep yumruları, düşük devirli değirmenlerde birkaç kez öğütülür 1. Son yıllarda bu işlem makinelerde de yapılmaktadır 1.
- Elekten Geçirme: Öğütüldükten sonra toz haline gelen salep, ince eleklerden geçirilerek kaba parçacıklarından ayrılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: