Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saklanan yiyeceklerden bazıları şunlardır:
- Bal 15. Doğası gereği yıllarca bozulmadan muhafaza edilebilir 5.
- Tuz 15. Serin ve kuru yerlerde muhafaza edilerek yıllarca saklanabilir 1.
- Zeytin 15. Hava almayacak kavanozlarda veya plastik şişelerde uzun süre saklanabilir 1.
- Şeker 1. Hava almayan poşetlerde veya plastik kaplarda yıllarca saklanabilir 1.
- Barbunya 1. Hava almayan cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilir 1.
- Konserve gıdalar 1. Konservenin kapağı açılmadan ve hava almadan 1 yıl saklanabilir 1.
- Erişte 1. Buzdolabı poşetlerine yerleştirilip ağızları kapatıldıktan sonra muhafaza edilir 1.
- Nişasta 1. Hava geçirmeyen poşetlerde, serin ve güneş görmeyen erzak dolaplarında yıllarca saklanabilir 1.
- Kuru fasulye 1. Uzun süre saklanabilen bakliyatlardan biridir 1.
- Pirinç 1. Bez torbalarda veya buzdolabı poşetlerinde hava almayacak şekilde saklanmalıdır 1.
Ayrıca, sert peynirler, tereyağı, margarin, çoğu meyve ve sebze, et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, pişmiş pizzalar ve taze otlar da dondurucuda iyi bir şekilde saklanabilir 3.
Yiyeceklerin saklama koşulları, türüne göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: