Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozulmayan kuru gıdalar şunlardır:
- Tuz: Doğal haliyle saklandığında bozulmaz ve nemden uzak tutulduğu sürece uzun yıllar kullanılabilir 12.
- Pirinç: Uygun koşullarda saklandığında neredeyse sınırsız bir raf ömrüne sahiptir 12.
- Şeker: Kuru kaldığı sürece hiçbir zaman bozulmaz, bakterilere yaşam alanı sunmaz 4.
- Bal: Doğru saklandığında sonsuza kadar bozulmaz 13.
- Kuru bakliyatlar: Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalar hava geçirmez kaplarda ve serin bir yerde saklandığında yıllarca bozulmaz 12.
- Sirke: Doğal asidik yapısı nedeniyle bozulmaz, özellikle beyaz sirke ve elma sirkesi uzun süre kullanılabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: