Sahan köfte yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram az yağlı dana kıyma; 1 baş dövülmüş sarımsak; 3 dilim bayat ekmek içi; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. 2. Avuç içi büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. 3. Düz bir tencereye köfteleri yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. 4. Orta ateşte pişirin. Alternatif bir tarif: 350 gram kıyma, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon. Kıymayı yoğurma kabına alın, rendelediğiniz soğan (suyunu elinizle sıkın), bayat ekmek içi, ezilmiş sarımsak, maydanoz ve baharatlarla birlikte yoğurun. Toparlanan kıymadan parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve köfte şekli verin. Tavaya çok az yağ alın ve kızdırın, hazırladığınız köfteleri tencereye alın önlü arkalı hafifçe kızartın ve bir tabağa aktarın. Domates rendesi, biber ve sarımsağı tavaya alıp çok az pişirin. Köfteleri tavaya geri aktarın, suyunu ve çeri domatesleri ekleyerek tavaya bir kapak kapatın. Orta ateşte 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin ve servis yapın. Pişirme önerisi: Sıcak su ekleyerek pişirme süresini hızlandırabilirsiniz.