Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sahan köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram az yağlı dana kıyma 3;
- 1 baş dövülmüş sarımsak 3;
- 3 dilim bayat ekmek içi 3;
- Tuz, karabiber 3.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun 3.
- Avuç içi büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın 3.
- Düz bir tencereye köfteleri yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin 3.
- Orta ateşte pişirin 3.
Alternatif bir tarif:
- 350 gram kıyma, 1 soğan, 1 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon 4.
- Kıymayı yoğurma kabına alın, rendelediğiniz soğan (suyunu elinizle sıkın), bayat ekmek içi, ezilmiş sarımsak, maydanoz ve baharatlarla birlikte yoğurun 4.
- Toparlanan kıymadan parçalar kopararak elinizle yuvarlayın ve köfte şekli verin 4.
- Tavaya çok az yağ alın ve kızdırın, hazırladığınız köfteleri tencereye alın önlü arkalı hafifçe kızartın ve bir tabağa aktarın 4.
- Domates rendesi, biber ve sarımsağı tavaya alıp çok az pişirin 4.
- Köfteleri tavaya geri aktarın, suyunu ve çeri domatesleri ekleyerek tavaya bir kapak kapatın 4.
- Orta ateşte 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin ve servis yapın 4.
Pişirme önerisi: Sıcak su ekleyerek pişirme süresini hızlandırabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: