Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade yağın sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek ısıya dayanıklılık: Yanma ısısı 252°C'ye kadar çıktığı için kızartma ve kavurma gibi yüksek ısı gerektiren yemeklerde kullanılabilir 123.
- Laktozsuz yapı: Süt proteinlerinden arındırıldığı için laktoz intoleransı olan kişiler tarafından daha rahat tüketilebilir 235.
- Besin değeri: A, D, E, K gibi yağda çözünen vitaminler ile potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi mineraller içerir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik sağlığını destekler 135.
- Uzun raf ömrü: Su ve süt artığı barındırmadığı için uzun süre bozulmadan saklanabilir 35.
- Doymuş yağ kaynağı: Beyin fonksiyonları için önemli olan doymuş yağlar açısından zengindir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: