Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tekli doymamış yağlar:
- zeytin, yer fıstığı, kanola ve ayçiçeği yağı 1;
- avokado, susam, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar 1;
- badem, kaju, fıstık ve ceviz gibi kabuklu yemişler 1.
Çoklu doymamış yağlar:
- mısır, pamuk, fıstık, soya fasulyesi ve ayçiçek yağı (omega-6) 1;
- somon, hamsi, uskumru, ringa balığı, sardalya ve ton balığı gibi balıklar (omega-3) 1.
Ayrıca, hindistan cevizi yağı da özellikle MCT yağ asitleri ve antimikrobik etkisi olan laurik asit açısından zengindir 3.
Sağlıklı yağ seçimi, kullanım amacına ve kişisel ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir. En doğru seçim için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: