Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sade yağ (ghee) yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alın ve kısık ateşte erimeye bırakın 13. Yağ erirken sık sık karıştırarak yanmasını önleyin 1.
- Yağ eridikçe üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır 1. Bu köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla dikkatlice alın ve atın 1.
- Kısık ateşte tereyağını yaklaşık 25-30 dakika boyunca kaynatın 1. Yağ, şeffaf bir görüntü alana kadar ve beyaz köpük oluşumu tamamen durana kadar bu işlemi sürdürün 1.
- Bir kevgire kağıt havlu veya tülbent serin ve yağı buradan süzerek bir kaba aktarın 1.
- Elde ettiğiniz sade yağı bir cam kavanoza aktarın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin 1. Sade yağ birkaç saat içinde katılaşacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: