Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rezeneli balık pişirmek için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Fener Balığı Tarifi:
- Malzemeler: 1 kg fener balığı, 1 soğan, 1 havuç, 1 demet rezene, 4 diş sarımsak, 1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı, 1 çay kaşığı tane karabiber, tuz, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı su 1.
- Yapılışı:
- Fener balığını ayıklayıp iri kuşbaşı doğrayın 1.
- Yağı tencereye alın, soğanı ve havucu ufak doğrayıp kavurun 1.
- İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin 1.
- Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun 1.
- Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin 1.
- Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin 1.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın 1.
- Fırında Rezeneli Balık Tarifi:
- Malzemeler: 2 limon, dilimlenmiş; 2 baş rezene (elma dilim doğrayın); 6 yeşil zeytin; 6 siyah zeytin; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 600 gr derisi çıkarılmış, mevsim fileto balığı; limon suyu, tuz, karabiber; süslemek için maydanoz 2.
- Yapılışı:
- Fırını 220 dereceyeye ayarlayarak ısıtın 2.
- Limonları, rezeneleri ve zeytinleri tencereye koyun, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün ve tuz, karabiber ile çeşnilendirin 2.
- Yaklaşık 10 dakika fırınlayın, ardından fırının derecesini 120 dereceye indirin 2.
- Balığı dört eşit parçaya bölün, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin, üzerlerine limon suyu gezdirin 2.
- Sebzeleri üzerlerine yerleştirin, kalan yağı dökün ve 20-25 dakika süreyle fırınlayın 2.
- Maydanozla süsleyerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: