Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- Hamur için: 3 adet yumurta, 2,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz 3.
- İç harcı için: 800 gr ıspanak, 200 gr beyaz peynir, toz parmesan (tercihe bağlı), karabiber 3.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Unu tezgaha alın, ortasını havuz şeklinde çukurlaştırın 3. Yumurta ve tuzu ekleyip, kenarlardan un alarak çatalla karıştırın 3. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun 3. Hamurun üzerine streç film kapatıp 20 dakika dinlendirin 3.
- İç harcı hazırlığı: Ispanakları haşlayıp doğrayın, beyaz peynir ve karabiberle karıştırın 3.
- Şekillendirme: Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve bezeler haline getirin 3. Hamuru unlayarak oklava veya makine ile açın 3. Hamurun üzerine iç harcı yerleştirin ve diğer hamur parçasıyla kapatın 3. Kenarları bastırarak yapıştırın ve kare şeklinde kesin 3.
- Pişirme: Raviolileri tuzlu kaynar suda 8-10 dakika haşlayın 23.
- Servis: Haşlanan raviolileri süzgeçle alıp, domates sosu ve parmesan ile servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: