Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ravioli hamurunu kesmek için şu adımlar izlenir:
- Hamurun Hazırlanması: Hamur, un, yumurta ve tuz ile yoğrulur, streç filmle sarılarak 20-30 dakika dinlendirilir 123.
- Açma: Hamur, unlanarak oklava veya hamur açma makinesi ile mantı hamuru inceliğinde açılır 12.
- Şekillendirme: Açılan hamur, kenarlarındaki eğrilikler düzeltilerek ortadan kesilir 1.
- İç Harcın Yerleştirilmesi: Kesilmiş hamurun orta kısmına iç harç (örneğin, ıspanak, beyaz peynir, ricotta) yerleştirilir 13.
- Kapatma: Hamurun boş kısmı, iki ucu birleşecek şekilde harcın üzerine kapatılır ve aralarındaki boşluklara parmağınızla bastırılır 1.
- Kesme: Düz veya tırtıklı bir bıçak ile hamur, kare veya dikdörtgen parçalar halinde kesilir 12.
Alternatif olarak, hamur kesme aparatları da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: