Ravioli, İtalyan mutfağının geleneksel bir makarna türüdür. Evde ravioli yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 150 gram irmik, 125 gram un, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 2 dilim balkabağı, 2 yemek kaşığı lor peyniri, 1 dal taze fesleğen, tuz. Sosu için: 200 mililitre krema, 1 çay bardağı balkabağı püresi, 2 çay kaşığı zerdeçal, 2 yemek kaşığı labne peyniri, rendelenmiş parmesan peyniri, taze fesleğen. Yapılışı: 1. İç harcı için balkabaklarını fırında yumuşayıncaya kadar közleyip bir kaba alın. 2. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. 3. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile mantı hamuru kalınlığında açın. 4. Yufkadan 3x3 santimetre büyüklüğünde kareler kesin. 5. Her karenin üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürün. 6. Kare hamurların yarısının ortasına lor peynirli balkabağı püresi yerleştirin. 7. Kenarlarını iyice bastırın. 8. Bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda ravioli’ler yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika haşlayın. 9. Sosu için krema, balkabağı püresi, zerdeçal ve labne peynirini bir sos tenceresine alarak kaynatın. 10. Haşladığınız ravioli’leri servis tabağına alın. 11. Rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.