Buradasın
Ramazan pidesine neden taş fırında pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ramazan pidesinin taş fırında pişirilmesinin nedeni, bu yöntemin pidenin lezzetini artırmasıdır 1. Taş fırın, yüksek sıcaklıkta eşit pişirme sağlar ve pidenin:
- Dışının çıtır çıtır olmasını sağlar 13. Taşın ısıyı uzun süre tutabilmesi, pidenin her tarafının aynı anda pişmesine yardımcı olur 1.
- İdeal bir kabuk oluşumuna imkan tanır 1. Nem yönetimi sayesinde pide üzerinde güzel bir kabuk oluşur 1.
Ayrıca, taş fırında pişirilen pidenin, Osmanlı döneminden beri geleneksel bir yöntem olması da önemini korumaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: