Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rakı yapımında anason oranı, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
Bazı evde rakı yapımı tariflerinde kullanılan anason oranları:
- 1 litre etil alkol için 3 ml anason yağı 45.
- 470 mililitre %96 derece etil alkol için 1 ml ile 2 ml arası gıdaya uygun anason 1.
Anason yağı miktarını damak zevkine göre artırıp azaltmak mümkündür 3. Ancak fazla anason kullanımı, rakının tadını baskın hale getirebilir 3.
Türk Gıda Kodeksi'ne göre, rakı yapımında kullanılacak anason tohumdan gelen uçucu yağın miktarı, ürünün litresinde en az 800 miligram olmalıdır 4.
Evde rakı yapımı, dikkat ve özen gerektiren bir süreçtir ve yasal düzenlemeleri dikkate almak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: