Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk yumurtası, protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir 4. Özellikle protein içeriği, kas yapımını desteklerken, A, D, E ve B12 vitaminleri ile folat, vücudun genel sağlık ve iyilik halini korur 4.
Ancak, tavuk yumurtasının fazla miktarda tüketimi sağlık üzerine olumsuz etki yapabilir 1. 100 gramında 373 miligram kolesterol bulunan tavuk yumurtasının, yetişkin bir bireyin günlük kolesterol ihtiyacı olan 300 mg'ı karşıladığı düşünülmektedir 15.
Beslenme uzmanları, hem bıldırcın hem de tavuk yumurtasının vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengin olduğunu belirtmektedir 2. Bu iki ürünün de sağlıklı yaşam için önemli olduğu vurgulanırken, tercihlerin kişisel ihtiyaçlara ve beslenme alışkanlıklarına göre değişebileceği ifade edilmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: