Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puf puf haşhaşlı çörek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 2;
- 1 su bardağı ılık su 2;
- 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya) 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura) 2;
- 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 2;
- İç harcı için: 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt 2.
Yapılışı:
- Ilık süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın 2. 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin 2.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin 2. Karıştırın 2.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun 2. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Haşhaş ezmesini bir kaba alın, üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın 2.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın, hafif un serpin 2. Hamuru ikiye bölün ve her parçayı merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın 2.
- Üzerine haşhaşlı harcı sürün 2. Rulo şeklinde sarın ve 2-3 cm genişliğinde dilimleyin 2.
- Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin 2.
- Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün 2.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 2.
Alternatif bir haşhaşlı çörek tarifi:
- Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve instant mayayı karıştırın 3.
- Ayrı bir kapta su ve zeytinyağını birleştirerek un karışımına ekleyin 3.
- Hamuru yoğurmaya başlayın 3. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 3.
- Hamuru top haline getirip üzerini örtün ve 30 dakika kadar dinlendirin [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: