Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puf puf haşhaşlı çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- Ilık su 1;
- 10 su bardağı un 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4,5 su bardağı su 1;
- 1 kase dövülmüş haşhaş 1;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- İlk olarak, yoğurma kabına mayayı ve toz şekeri alın, üzerine ılık su ekleyerek 5 dakika bekleyin 1.
- Mayanın üzerine unu ve tuzu ekleyip, suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streçleyip örterek 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Dövülmüş haşhaşın içine sıvı yağ ekleyip karıştırın 1.
- Mayalanan hamuru tezgahta açarak yağlı haşhaşlı karışımı ekleyin ve hamuru elinizle açın 1.
- Hamuru bıçak yardımıyla 4 parçaya kesin, üst üste koyarak tekrar açın 1.
- Boydan ortadan ikiye keserek hamurdan şeritler halinde parçalar alın ve iki tarafından kendi etrafında burarak şekil verin 1.
- Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: