Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaş ezmeli çöreğin tel tel açılması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Hamur Hazırlığı: Yoğurma kabına maya, şeker, su, süt, yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır 13. Üzerine azar azar un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur 13.
- Mayalanma: Hamurun üzeri kapatılıp iki kat oluncaya kadar mayalanması için bekletilir 1.
- Bezelere Ayırma: Mayalanan hamur 4 eşit bezeye ayrılır 13.
- Açma ve İç Harcı Ekleme: Bezeler merdane yardımı ile açılır ve üzerine haşhaş ezmesi, şeker ve sıvı yağ karışımı sürülerek rulo şeklinde sarılır 13.
- Kesme ve Pişirme: Rulolar mutfak aparatı ile 2 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir 13.
Alternatif olarak, çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek de daha yumuşak bir doku elde edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: