Buradasın
Haşhaş tohumu ile çörek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaş tohumu ile çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket instant maya 14;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 6 su bardağı un 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 1;
- 6 yemek kaşığı haşhaş 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- Su, süt, şeker ve mayayı karıştırın 1.
- Üzerine sıvı yağı ekleyin 1.
- Un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun 1.
- Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı bir kapta karıştırın 1.
- Mayalanan hamuru dikdörtgen şekilde açın 1.
- Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün 1.
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve iki parmak eninde kesin 1.
- Ruloları tepsiye dizin 1.
- Etrafına yumurta sarısı sürün 1.
- 180 derecede kızarana kadar pişirin 1.
Çörekleri çay eşliğinde servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: