• Buradasın

    Puding topu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Puding topu yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 paket kakaolu puding 1;
    • 450 ml süt 1;
    • 1 paket pötibör bisküvi 1;
    • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık (isteğe bağlı) 1;
    • 1 kase hindistan cevizi 1.
    Hazırlanışı:
    1. Bir tencerede pudingi süt ile birlikte karıştırarak pişirin 14. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin 1.
    2. Bisküvileri çok küçük parçalara bölün 1.
    3. Tenceredeki karışıma bisküvileri ekleyin ve karıştırın 1.
    4. Daha sonra fındıkları ekleyip tekrar karıştırın 1.
    5. Karışım hafif ılıdığında bir kaseye su koyup elinizi ıslatarak küçük parçalar alın ve avcunuzda yuvarlayın 1.
    6. Topların dışını hindistan cevizine batırarak servis tabağına alın 1.
    7. Dolapta bir süre dinlendirip servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En kolay puding tatlısı hangisi?

    En kolay puding tatlısı olarak muzlu ve vanilyalı puding tarifi öne çıkmaktadır. Malzemeler: - 200 ml süt - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 8 yemek kaşığı toz şeker - 4 yemek kaşığı kakao - 1 paket vanilya - 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Derin bir tencere içine sütü dökün ve üzerine un, nişasta, toz şeker ve kakaoyu ekleyin. 2. Tel çırpıcı ile iyice çırpın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin. 3. Kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. 4. Hazırladığınız pudingi oda ısısında soğutun ve ardından mikser ile çırpın. 5. Kuplara önce bisküviden koyun, ardından pudingi ekleyin ve buzdolabında 2 saat soğutun.

    Çikolatalı puding nasıl yapılır?

    Çikolatalı puding yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı buğday nişastası; 3 yemek kaşığı kakao; 1/2 su bardağı şeker; 5 su bardağı süt (1 bardağı krema olsun); 100 gr bitter çikolata; 1 tutam tuz; 1 tatlı kaşığı tereyağı. Hazırlanışı: 1. Küçük bir tencereye çikolata ve tereyağı hariç tüm malzemeyi koyun ve soğukken karıştırın. 2. Orta hararetli bir ateşte pudingi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin. 3. Kaynama noktasına yaklaşırken tereyağını ve çikolataları küçük küçük kırıp içine atın ve iyice karıştırarak eritin. 4. Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alın ve çırpma teliyle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpın. 5. Pudingi kaselere paylaştırın ve soğuk olarak servis edin. Alternatif bir çikolatalı puding tarifi için Sibel Yalçın'ın tarifini de inceleyebilirsiniz: 1. Sütün yarım su bardağı ile nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını karıştırın. 2. Diğer tarafta kalan sütü, toz şeker ve kakao ile kaynatın. 3. Şeker eriyince tencereyi kenara alıp hızla karıştırmaya devam ederek yumurtalı karışımı yavaş yavaş ilave edin. 4. Tekrar ocağa alın, kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocaktan alın (Bu esnada karıştırmaya devam edin). 5. İçine çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırarak eritin. 6. Kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 7. Servisten hemen önce kremayı mikserle veya çırpma teliyle çırpın ve kaselerin üzerine paylaştırın.

    Puding yoğurtla yapılır mı?

    Evet, puding yoğurtla yapılabilir. Örneğin, meyveli yoğurt puding tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 adet muz - 20 adet çilek - 1 yemek kaşığı bal - 250 g yulaf ezmesi - 100 ml süt - 300 g süzme yoğurt - 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: 1. Yulaf ezmesi hariç tüm malzemeleri blender'da püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 2. Karışımına yulaf ezmesini ekleyin. 3. Servis kaselerine bölüp dilediğiniz kuru yemiş ya da meyvelerle süsleyin.

    Hazır puding yerine evde nasıl yapılır?

    Hazır puding yerine evde yapabileceğiniz bazı puding tarifleri: 1. Muzlu Puding Tarifi: - Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 buçuk çorba kaşığı nişasta, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 2 adet muz. - Yapılışı: Süt ve şekeri tencereye koyun, nişasta, un ve yumurta sarısını karıştırarak akıcı kıvamda hale getirin. Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Muzları blenderda püre haline getirin, tereyağı, muz ve vanilyayı ekleyip 2-3 dk. kaynatın. Kaselere pay edip, üzerine muz dilimleri ve fındık ile süsleyerek servis yapın. 2. Kakaolu Puding Tarifi: - Malzemeler: 5 su bardağı süt, 3/4 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası, 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı tereyağı (veya 1/2 su bardağı süt kreması). - Yapılışı: Tüm malzemeleri tencereye ekleyin, ocağın üzerine alıp çırpıcı veya tahta kaşıkla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın, kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın, ardından buzdolabında dinlendirin ve kakao serperek servis edin.

    Bisküvili pudingin içine ne konur?

    Bisküvili pudingin içine aşağıdaki malzemeler eklenebilir: Puding: Tarifine göre hazırlanmış kakaolu puding. Bisküvi: Genellikle petibör bisküvi kullanılır. Üstü için: Öğütülmüş fındık veya Hindistan cevizi. Ayrıca, çilekli veya vanilyalı puding, çilek püresi, tatlandırıcı gibi farklı malzemeler de kullanılarak çeşitlendirilebilir.

    Hangi meyvelerden puding yapılır?

    Puding yapımında kullanılabilecek bazı meyveler şunlardır: böğürtlen; yaban mersini; ahududu; çilek; muz; kiraz; şeftali.

    Çikolatalı pudingin içine ne konur?

    Çikolatalı pudingin içine konulabilecek bazı malzemeler şunlardır: Kırılmış çikolata. Muz dilimleri. Fındık. Krem şanti. Karamel sosu. Frambuaz veya çilek.