Buradasın
Pratik ve lezzetli börek içi nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pratik ve lezzetli börek içi hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Kıymalı Börek İçi:
- 250 gr kıymayı kavurmak için tencereye alın 1.
- Üzerine 1 kuru soğanı küp küp doğrayın ve 2 tane iç çekirdekleri çıkartılmış sivri biberi küçük küçük doğrayın 1.
- Karışıma 3 su bardağı içme suyu ekleyin ve tuz, karabiber ekleyerek karıştırın 1.
- Biraz pişince 2 tane domatesi rendeleyip tencereye ekleyin ve suyun iyice çekmesini bekleyin 1.
- Doğradığınız 3-4 dal maydanozu ekleyip karıştırın ve iç harcınız hazır 1.
- Haşhaşlı Börek İçi:
- Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın 4.
- Mayayı ılık suyla eriterek unun ortasına ekleyin ve tuz ile kalan suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 4.
- Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun 4.
- Hamuru eşit parçalara bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla açın 4.
- Açılan hamur parçalarını erittiğiniz tereyağı veya sıvı yağ ile iyice yağlayın ve haşhaş ezmesi sürün 4.
- Hamurları rulo şeklinde sarıp yuvarlak bir tepsiye spiral şeklinde dizin ve tekrar yağ sürerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: