Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe armut yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet armut 1;
- yarım limon 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- 1 adet çubuk tarçın 1;
- 2 yemek kaşığı hibiskus 1;
- 5 adet karanfil 1;
- 1 adet portakal kabuğu 1;
- 1 litre su 1.
Yapılışı:
- Orta boy bir tencerede şerbet için gerekli malzemeleri karıştırın 1.
- Armutları soyup, tabanlarından bir santimetre kesin ve çekirdeklerini çıkarın 1.
- Armutları limonlu soğuk suya koyun 1.
- Kaynar şerbetin içine armutları dikkatlice bırakın 1.
- Armutların üzerine yağlı kağıttan bir kapak yerleştirin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
- Pişen armutları şerbetin içinden alıp soğumaya bırakın 1.
- Şerbetin yarısını süzerek başka bir sos tavasına alın ve koyulaşana kadar 15 dakika kaynatın 1.
- Beyaz çikolatayı benmaride eritin, kremayı mikserle köpürtün ve erimiş beyaz çikolatayı ekleyip bütünleşene kadar çırpın 1.
- Soğuyan armutların yanına kremayı koyup, üzerine kavrulmuş file badem serperek servis edin 1.
Armutları pişirirken sık sık şerbetin içinde döndürerek eşit şekilde tatlanmalarını sağlamak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: