Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı revani tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 12
- 1 su bardağı yoğurt 12
- 1 su bardağı sıvı yağ 12
- 1 su bardağı irmik 12
- 1 su bardağı toz şeker 12
- 1 su bardağı un 12
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı) 1
- Yarım paket kabartma tozu 1
- Yarım su bardağı portakal suyu 12
- Portakal kabuğu rendesi (1 portakalın kabuğu) 12
Şerbet için:
- 3 su bardağı su 12
- 3 su bardağı toz şeker 1
- Yarım limon suyu 12
- Portakal kabuğu rendesi (1 portakalın kabuğu) 1
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 12.
- Yumurtaları derin bir kaba kırın, üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın 12.
- İrmik, toz şeker, un, vanilin, kabartma tozu ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın 12.
- Portakal kabuğu rendesini de ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın 1.
- Yağlanmış bir tepsiye hamuru döküp üzerini düzeltin 1.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri kaynamaya bırakın 1.
- Şeker eriyip kıvama gelince limon suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika daha kaynatın 1.
- Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
- Soğuyan şerbeti fırından çıkan sıcak revaniye dökün 1.
- Şerbetin tamamını çekmesi için bekleyin 1.
- Şerbetini çeken revani dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: