Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 3 çorba kaşığı un 1;
- 4 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı vanilya 1;
- 3 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 20 gram krema 1;
- 3 adet yumurtanın sarısı + 4 adet yumurtanın akı 1;
- 65 gram rendelenmiş çikolata 5.
Hazırlanışı:
- Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin 1.
- Un, tereyağı, vanilya ve toz şekeri ekleyip, kremayı ekleyerek karışımı soğutun 1.
- Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve tuz ekleyip tekrar mikserleyin 1.
- Portakal suyunu koyulaşana kadar kaynatıp ılınmaya bırakın 1.
- Portakal suyu, portakalın rendelenmiş kabuğu, yumurta sarısı ve kar haline gelen yumurta akını tahta kaşıkla karıştırıp kremalı karışıma ilave edin 1.
- Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin, ardından kabı ikinci kez yağlayın 1.
- Toz şeker, badem, ceviz veya fındık parçacıkları serpiştirin 1.
- Sufle malzemesini yerleştirip, üzerini düzleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: