Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabuğunun acısını gidermek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Beyaz Kısımları Ayırmak: Portakalı soyarken kabuğun içindeki beyaz kısımları mümkün olduğunca ayırmak, acının azalmasına yardımcı olur 13.
- Kabuğu Temizlemek: Kabuğun yüzeyindeki pürüzlü yapıyı rende veya bıçak yardımıyla çok ince bir tabaka halinde temizlemek, asidik yapının reçele geçmesini engeller 1.
- Kabukları Kaynatmak: Doğranmış kabukları bir tencereye alıp, ölçünüze göre su ekleyerek kaynatın 13. Bu işlemi, kaynayan kabukları süzdükten sonra bir kez daha tekrarlamak, kabuktaki acılığın suya geçmesini sağlar 1.
- Şekerle Bekletmek: Portakalı soyduktan sonra kabukları ayrıca doğranmak üzere ayırın ve portakalı küçük küpler halinde doğrayıp, bir kaba alarak üzerine şeker serpin ve bir gece bekletin 1. Bu, portakalın suyunu salmasına ve tatlanmasına yardımcı olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: