Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakal kabuğunun acısını gidermek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Beyaz Kısımları Ayırmak: Portakalı soyarken kabuğun içindeki beyaz kısımları mümkün olduğunca ayırmak, acının azalmasına yardımcı olur 13.
- Kabuğu Şekerle Bekletmek: Portakal kabuklarını doğrayıp bir gece şekerle bekletmek, hem kabukların tatlanmasını hem de reçelin dağılmasını önler 13.
- Kabuğu Kaynatmak: Kabukları küp küp doğrayıp iki kez kaynatmak, kabuktaki acılığın suya geçmesini ve reçele işlememesini sağlar 13.
- Kabuğun Yüzeyini Temizlemek: Kabuğun dış yüzeyindeki pürüzlü kısmı rende veya bıçak yardımıyla temizlemek, asidik yapının acılık vermesini engeller 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: