Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polikarbon çikolata kalıbı kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Temperleme: Çikolatayı homojen bir yapıya getirmek için temperleme işlemi yapılmalıdır 1. Bu işlem için çikolata temperleme makinesi veya çikolata temperleme spatulası kullanılabilir 1.
- Kalıba Dökme: Temperlenmiş çikolatayı, çelik kepçe veya sıkma torbası ile çikolata kalıbı boşluklarına doldurun 1.
- Soğutma: Kalıbı, çikolatanın donması için buzdolabına koyun 2. Ev tipi dondurucularda çikolata yaklaşık 1-1,5 saat içinde donar 1.
- Çıkarma: Dolaptan çıkardığınız çikolata kalıbından çikolatalar kendiliğinden ayrılmış olacaktır 1. Kalıbı düz bir yüzeye ters çevirerek içerisindeki çikolataları çıkarabilirsiniz 1.
Temizlik: Polikarbon çikolata kalıpları, sıcak su ve mild bulaşık sabunu ile yıkanarak temizlenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: