Hamur kızartmasının kabarması için kabartma tozu kullanılabilir. Hamur kızartma hamurunu kabartmak için şu malzemeler gereklidir: 1 su bardağı süt; 2 yumurta; 1 paket kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı tuz (azaltılıp, artırılabilir); Baharat (nane, karabiber, kekik, pul biber); Aldığı kadar un. Hazırlanışı: 1. Bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. 2. Un azar azar eklenerek hamur yoğrulur. 3. Ele yapışmayan, yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. 4. Hamur, ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde açılır. 5. Hamur, bıçak ile istenilen şekilde kesilir. 6. Kızartmak için sıvı yağ fazla ve kızgın olur. 7. Önlü arkalı çevrilerek hamur kızartılır. Ayrıca, yoğurtlu hamur kızartması da kabartma tozu ile yapılabilir. Bu tarif için gerekli malzemeler: yarım su bardağı yoğurt; 1 yumurta; yarım paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; 2,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. 2. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 3. Hamur, merdane ile çok ince veya kalın olmayacak şekilde açılır. 4. Hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. 5. Hamur, kızgın yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır.