Pirinç patlağı yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Marshmallow'lu Pirinç Patlağı Tarifi: - Malzemeler: 500 gram hazır pirinç patlağı, 200 gram marshmallow, 2 yemek kaşığı su. - Yapılışı: 1. Marshmallow'ları küçük bir sos kabına alın ve suyu ekleyin. 2. Kısık ateşte aralarda karıştırarak erimesini sağlayın. 3. Eriyen sıcak marshmallow'ları dikkatli ve hızlı bir şekilde pirinç patlağı ile karıştırın. 4. Karışımı bekletmeden servis kabına yayın, elinizle bastırarak şekil verin. 5. Kıvam alması için oda ısısında 10 dakika kadar bekletin. 6. Keskin bir bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz gibi dilimledikten sonra atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. 2. Klasik Pirinç Patlağı Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, sıcak su, tuz. - Yapılışı: 1. Pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin. 2. Süzün ve ısınan yapışmaz tavaya alarak karıştırarak pembeleşene kadar pişirin. 3. Hazır olunca üzerine tuz serpip servis edebilirsiniz.