• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Pirinç pilavı yaparken ilk önce yağ mı kavrulur pirinç mi?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with a bubbling pot on the stove, golden butter melting as a hand sprinkles rice grains into it, steam rising with the aroma of pilaf.
    Pirinç pilavı yaparken önce yağ kavrulur, ardından pirinç eklenir 14.
    Kavurma tekniğiyle yapılan pilavda, pilav tenceresinde tereyağı eritilir ve pirinçler doğrudan tencereye eklenerek yağda kavrulur 1. Pirinç taneleri şeffaflaşmaya başladığında ve yeterince kavrulduğunda tencereye tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlar eklenir 1.
    Salma tekniğinde ise tereyağı, kaynayan tuzlu suya pirinçlerden önce ilave edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. misssgibi.com
        1
      2. kolaylezzet.com
        2
      3. unileverfoodsolutions.com.tr
        3
      4. kisikatesakademi.com.tr
        4
      5. gzt.com
        5
    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish kitchen counter displays a wooden spoon resting on a bowl of fluffy, golden pilaf made with long-grain Baldo rice, surrounded by small piles of uncooked rice varieties—Baldo, Jasmine, Basmati, and Sümer—each in separate ceramic dishes, with steam rising from the pilaf.

    Pilav yapımı için hangi pirinç kullanılır?

    Pilav yapımı için kullanılabilecek pirinç türlerinden bazıları şunlardır: Baldo pirinç. Osmancık pirinç. Jasmin pirinç. Pilav yapımında kırık pirinç kullanılmamalıdır. Pilav yapımında kullanılacak pirinç türü, yapılacak pilavın çeşidine göre belirlenmelidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pirinç
    • Pilav
    5 kaynak
    A steaming pot of golden rice pilaf sits undisturbed on a stovetop, with plump, intact grains glistening under warm kitchen light, while a wooden spoon rests nearby, untouched.

    Pilav yaparken pirinç neden karıştırılır?

    Pilav yaparken pirinç karıştırılmaz, çünkü karıştırma pirinç tanelerinin kırılmasına ve pilavın lapa olmasına neden olur.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pirinç
    5 kaynak
    A steaming plate of golden buttery rice made with baldo grains, garnished with fresh parsley, resting on a traditional Turkish ceramic plate beside a small bowl of melted butter.

    En güzel tereyağlı pilav hangi pirinçten olur?

    En güzel tereyağlı pilav için genellikle baldo pirinç tercih edilir. Baldo pirinç dışında farklı bir pirinç cinsi kullanıldığında eklenecek su miktarı değişebilir. Ayrıca, pilavın tane tane olması için pirinçlerin önceden ılık suda bekletilip yıkanması ve iyice süzdürülmesi önerilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pirinç
    • Pilav
    5 kaynak

    Pirinç pilava neden önce yağ konur?

    Pirinç pilava önce yağ eklenmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Lezzeti Artırmak: Yağ, pirincin kavrulmasını sağlayarak pilavın lezzetini artırır. 2. Yapışmayı Engellemek: Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ, pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. 3. Renk ve Görünüm: Yağ, pirincin cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelmesini sağlar.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
    A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully stirs golden, translucent rice in a copper pot, with a bowl of washed Baldo rice and a steaming teapot nearby, evoking warmth and tradition.

    Sade pirinç pilavı nasıl tane tane olur?

    Sade pirinç pilavının tane tane olması için şu adımlar izlenebilir: Pirincin yıkanması. Islatma. Tereyağı kullanımı. Kavurma. Karıştırmama. Kısık ateşte pişirme. Kapağı açmama. Demlendirme.
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
    A Turkish chef in a sunlit kitchen carefully stirs golden rice in a copper pot over a low flame, with steam rising and a bowl of fluffy white pilaf ready nearby.

    Pilav neden kavrulur?

    Pilavın kavrulması, pilavın lezzeti açısından önemlidir. Kavrulan pirincin faydaları: Lezzet: Pilav daha lezzetli olur. Kıvam: Pirinç taneleri tane tane dökülür. Beyazlık: Pirinç, daha beyaz görünür. Fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
    A warm Turkish kitchen with a bubbling pot of golden rice pilaf on the stove, surrounded by small bowls of vegetable oil, melted butter, and olive oil, with a wooden spoon resting nearby.

    Pirinç pilavı yaparken hangi yağ kullanılır?

    Pirinç pilavı yaparken bitkisel sıvı yağ veya tereyağı kullanılabilir. Ayrıca, zeytinyağı da tercih edilebilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    • Yağlar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"jfo80":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpirinc-pilavi-yaparken-ilk-once-yag-mi-kavrulur-pirinc-mi-425510872%3Flr%3D213%26ncrnd%3D88305","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8743171051757051866","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757052005184997-4407406980324548134-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-63-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"jfo81":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"jfo82":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pirinç pilavı yaparken önce yağ kavrulur, ardından pirinç eklenir** [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html)[```4```](https://www.kevserinmutfagi.com/pirinc-pilavi.html).\n\nKavurma tekniğiyle yapılan pilavda, pilav tenceresinde tereyağı eritilir ve pirinçler doğrudan tencereye eklenerek yağda kavrulur [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html). Pirinç taneleri şeffaflaşmaya başladığında ve yeterince kavrulduğunda tencereye tuz ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlar eklenir [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html).\n\nSalma tekniğinde ise tereyağı, kaynayan tuzlu suya pirinçlerden önce ilave edilir [```1```](https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.misssgibi.com/pilav-yapmanin-puf-noktalari/","title":"Pilav Yapmanın Püf Noktaları - MisssGibi Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.misssgibi.com/pilav-yapmanin-puf-noktalari/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kolaylezzet.com/kolay-yemek-tarifleri/pilav-makarna/131-sade-pirinc-pilavi","title":"Sade Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.kolaylezzet.com/kolay-yemek-tarifleri/pilav-makarna/131-sade-pirinc-pilavi","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html","title":"Pilav Pişirme Teknikleri Nelerdir? Pilav Pişirmenin Püf Noktaları","shownUrl":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/puf-noktalari/pilav-pisirme-teknikleri.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.kisikatesakademi.com.tr/blog/pilav-nasil-pisirilir-568","title":"Pilav Nasıl Pişirilir? - Kısık Ateş","shownUrl":"https://www.kisikatesakademi.com.tr/blog/pilav-nasil-pisirilir-568","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gzt.com/lokma/tum-puf-noktalariyla-tane-tane-dokulen-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-blog-3529596","title":"Tüm Püf Noktalarıyla Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı Nasıl...","shownUrl":"https://www.gzt.com/lokma/tum-puf-noktalariyla-tane-tane-dokulen-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-blog-3529596","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pirinç pilavı yaparken ilk önce yağ mı kavrulur pirinç mi?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=Pirin%C3%A7+pilav%C4%B1+yaparken+ilk+%C3%B6nce+ya%C4%9F+m%C4%B1+kavrulur+pirin%C3%A7+mi%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a bubbling pot on the stove, golden butter melting as a hand sprinkles rice grains into it, steam rising with the aroma of pilaf.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-nmxkBi41uPLwbXeZBmmS/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8743171051757051866","reqid":"1757052005184997-4407406980324548134-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-63-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757052005184997-4407406980324548134-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-63-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"jfo83":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfakendustriyel.com/en-iyi-pilav-hangi-pirincten-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/pilav-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pilavcinin-pilav-tarifi-evde-tane-tane-pilav-nasil-yapilir-lapa-olmayan-pilavin-puf-noktalari-2807193?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pirinc.gen.tr/en-iyi-pilav-icin-hangi-pirinc-tercih-edilmeli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/pirinc-pilavi/?size=16&stub=1"],"header":"Pilav yapımı için hangi pirinç kullanılır?","teaser":"Pilav yapımı için kullanılabilecek pirinç türlerinden bazıları şunlardır: Baldo pirinç. Osmancık pirinç. Jasmin pirinç. Pilav yapımında kırık pirinç kullanılmamalıdır. Pilav yapımında kullanılacak pirinç türü, yapılacak pilavın çeşidine göre belirlenmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-yapimi-icin-hangi-pirinc-kullanilir-3332160524","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pirinc","text":"Pirinç"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish kitchen counter displays a wooden spoon resting on a bowl of fluffy, golden pilaf made with long-grain Baldo rice, surrounded by small piles of uncooked rice varieties—Baldo, Jasmine, Basmati, and Sümer—each in separate ceramic dishes, with steam rising from the pilaf.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-2Igo4b9N4OTGeBBzs5Ip/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/pirinc-pilavi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/pilav-pisirirken-dikkat-edilecek-noktalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pilav-neden-birbirine-yapsr?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/tane-tane-pirinc-pilavinin-sirri-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/pilav-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Pilav yaparken pirinç neden karıştırılır?","teaser":"Pilav yaparken pirinç karıştırılmaz, çünkü karıştırma pirinç tanelerinin kırılmasına ve pilavın lapa olmasına neden olur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-yaparken-pirinc-neden-karistirilir-1858161399","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pirinc","text":"Pirinç"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden rice pilaf sits undisturbed on a stovetop, with plump, intact grains glistening under warm kitchen light, while a wooden spoon rests nearby, untouched.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-KOHBjTRI5rQRg9soBn25/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksepet.com/2-kisilik-tereyagli-pilav-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/www.yollardahayatvar.com/2013/01/pilav-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pirinc.gen.tr/tereyagli-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-puf-noktalari-neler.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/tereyagli-pilav/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2797674-en-kolay-tereyagli-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-mis-gibi-kokan-tereyagli-pilav-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"En güzel tereyağlı pilav hangi pirinçten olur?","teaser":"En güzel tereyağlı pilav için genellikle baldo pirinç tercih edilir. Baldo pirinç dışında farklı bir pirinç cinsi kullanıldığında eklenecek su miktarı değişebilir. Ayrıca, pilavın tane tane olması için pirinçlerin önceden ılık suda bekletilip yıkanması ve iyice süzdürülmesi önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-tereyagli-pilav-hangi-pirincten-olur-743178453","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pirinc","text":"Pirinç"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming plate of golden buttery rice made with baldo grains, garnished with fresh parsley, resting on a traditional Turkish ceramic plate beside a small bowl of melted butter.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-qxFUgAiq3TRgbJEZ4SRY/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/pirinc-pilavi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pirinc.gen.tr/sivi-yagla-yapilan-pirinc-pilavinin-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/pirinc-pilavi-ve-puf-noktalari-5088.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-yemek-tarifleri/pilav-makarna/131-sade-pirinc-pilavi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/7150/pilava-neden-yag-konur?size=16&stub=1"],"header":"Pirinç pilava neden önce yağ konur?","teaser":"Pirinç pilava önce yağ eklenmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Lezzeti Artırmak: Yağ, pirincin kavrulmasını sağlayarak pilavın lezzetini artırır. 2. Yapışmayı Engellemek: Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ, pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. 3. Renk ve Görünüm: Yağ, pirincin cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelmesini sağlar.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pirinc-pilava-neden-once-yag-konur-360286296","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/makarna-ve-pilav-tarifleri/tane-tane-pilav-nasil-yapilir-iste-leziz-pilav-tarifi%3fv=1.0.22?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/galeri/pilavi-tane-tane-yapan-yontem-1-parca-atmak-yetiyor-pirinci-bembeyaz-ve-paril-paril-gosterip-lezzeti-zirveye-tasiyor-2789065?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/masterchef-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-tane-tane-enfes-pirinc-pilavi-2242100?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pirinc.gen.tr/nasil-tane-tane-pirinc-pilavi-yapabilirim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tavsiyetarifler.com/ana-yemekler/tane-tane-dokulen-hic-lapa-olmayan-sade-pirinc-pilavi-tarifi-97?size=16&stub=1"],"header":"Sade pirinç pilavı nasıl tane tane olur?","teaser":"Sade pirinç pilavının tane tane olması için şu adımlar izlenebilir: Pirincin yıkanması. Islatma. Tereyağı kullanımı. Kavurma. Karıştırmama. Kısık ateşte pişirme. Kapağı açmama. Demlendirme.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sade-pirinc-pilavi-nasil-tane-tane-olur-3784764707","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully stirs golden, translucent rice in a copper pot, with a bowl of washed Baldo rice and a steaming teapot nearby, evoking warmth and tradition.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-HRnggu993zuM7Ii36FVo/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksepet.com/2-kisilik-tereyagli-pilav-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2975661-salma-yontemiyle-pilav-nasil-yapilir-kavurma-salma-haslama-pilav-teknikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pilav.gen.tr/pilav-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/99356/Turk-Mutfaginda-Pilav-Nedir--Pilav-in-Ozellikleri-Nelerdir--.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pirinc-neden-kavrulur?size=16&stub=1"],"header":"Pilav neden kavrulur?","teaser":"Pilavın kavrulması, pilavın lezzeti açısından önemlidir. Kavrulan pirincin faydaları: Lezzet: Pilav daha lezzetli olur. Kıvam: Pirinç taneleri tane tane dökülür. Beyazlık: Pirinç, daha beyaz görünür. Fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-neden-kavrulur-1956745482","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen carefully stirs golden rice in a copper pot over a low flame, with steam rising and a bowl of fluffy white pilaf ready nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-Y8rHFE97tPau6V9cG6nd/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/pirinc-pilavi-sivi-yagli?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/tum-puf-noktalariyla-tane-tane-dokulen-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-blog-3529596?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://urfarm.com.tr/blog/sade-yag-ile-pirinc-pilavi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/pirincleri-ziyan-etmeyin-meger-pilav-boyle-pisirilirse-lezzetli-oluyormus-2076232?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tane-tane-pirinc-pilavi-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1"],"header":"Pirinç pilavı yaparken hangi yağ kullanılır?","teaser":"Pirinç pilavı yaparken bitkisel sıvı yağ veya tereyağı kullanılabilir. Ayrıca, zeytinyağı da tercih edilebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pirinc-pilavi-yaparken-hangi-yag-kullanilir-2975215425","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"},{"href":"/yacevap/t/yaglar","text":"Yağlar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a bubbling pot of golden rice pilaf on the stove, surrounded by small bowls of vegetable oil, melted butter, and olive oil, with a wooden spoon resting nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-YVELUR7uJTs7k0w1pJxH/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"jfo84":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"jfo85":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jfo8w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}