İç pilav yaparken pirinci kavurmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Pirinç Islatma ve Yıkama: Pirinci bir kaseye koyun, üzerine ılık su ekleyip iyice karıştırın ve nişastasını salması için birkaç kez suyunu değiştirerek yıkayın. 2. Tencereye Yağ Ekleme: Tencereye yağ koyun ve ısıtın. 3. Pirinç Ekleme: Yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin. 4. Kavurma: Orta ateşte, pirinçler şeffaflaşana ve hafifçe kavrulana kadar karıştırarak kavurun. 5. Su Ekleme: Kavrulan pirinçlerin üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. 6. Pişirme: Tuz ve limon suyunu da ekleyip karışımı bir kez daha karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte kaynatın, ardından ocağın altını kısarak pirinçler suyu tamamen çekene kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika). 7. Dinlendirme: Pilav piştikten sonra tencerenin altını kapatın, üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu koyup kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.