En güzel pırasa yemeğini pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram pırasa - 2 adet havuç - 2 diş sarımsak - 1/2 çay bardağı pirinç - 1 su bardağı su - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber - 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Pırasaları güzelce yıkayın ve verev şekilde yaklaşık yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2. Havuçları yıkayın ve halka halka doğrayın. 3. Zeytinyağını bir tencereye alın ve yağ kızınca, içerisine doğradığınız pırasaları ilave edin. 4. Karıştırıp kapağın kapatın ve 3-4 dakika pırasaların sularını salması için bekleyin. 5. Ardından halka halka doğradığınız havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın. 6. 5 dakika kadar beraberce kavurduktan sonra, içine yıkanmış pirinçleri ilave edin. 7. İnce doğranmış sarımsakları ve suyunu da ekleyip karıştırın. 8. Baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. 9. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve bu şekilde altı kısık ve kapağı kapalı olarak, yaklaşık 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. 10. Sıcak sıcak servis edin.