Buradasın
Pırasanın en güzel kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasanın en güzel kavurmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 4-6 pırasa 1
- 1 kırmızıbiber 1
- 1 sarı biber 1
- 1 diş sarımsak (küp doğranmış) 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı taze kekik yaprağı 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 defne yaprağı 1
- 1 su bardağı sebze suyu 1
- 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Pırasaların uç kısımlarını kesin ve soğuk suyla yıkayın 1.
- Zeytinyağını geniş bir tavaya alın 1. Küp doğranmış sarımsak ve pırasaları ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin 1.
- İnce doğranmış biberleri de ekleyerek 3-4 dakika sotelemeye devam edin 1.
- Şeker, kekik yaprakları, defne yaprağı, tuz ve sebze suyunu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40-45 dakika pişirmeye devam edin 1.
- Pırasalar yumuşayınca servis tabağına alın 1. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak ya da ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: