Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlu Pırasa Mezesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 400 gram pırasa (doğranmış) 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 13;
- 1/2 su bardağı su 13;
- 2 su bardağı süzme yoğurt 13;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için) 2;
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber (üzeri için) 2;
- 1,5 çay kaşığı sumak (üzeri için) 2;
- 12 adet ceviz içi (iri çekilmiş) (üzeri için) 2;
- 1 tutam dereotu (kıyılmış) 3.
Yapılışı:
- Doğradığınız pırasaları tavada zeytinyağı, tuz ve pul biberle birlikte soteleyin 13.
- Üzerine bir miktar su ekleyip suyunu çekene dek pişirin 13.
- Sotelediğiniz pırasaları bir kaseye alıp soğutun 13.
- Soğuyan pırasaları süzme yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın 13.
- Sumak ve toz biberle birlikte kızdırdığınız zeytinyağını pırasaların üzerine gezdirin 13.
- Son olarak ceviz ve dereotu serpiştirip servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: