Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasalı böreğin püf noktaları şunlardır:
- Pırasaların kalınlığı: Pırasaları ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde doğrayın 1.
- Fırın ısısı: Fırını önceden 200 dereceye ısıtın, böylece börek daha iyi pişer 15.
- Harcın soğutulması: Pırasalı harcı pişirip soğuttuktan sonra kullanın, sıcak harç böreğin hamurunu ıslatabilir 5.
- Yufkanın tazeliği: Hazır yufka kullanacaksanız, günlük ve taze yufka tercih edin 1.
- Sosun çırpılması: Süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın, iyi çırpılmamış sos böreğin lezzetini etkileyebilir 2.
- Sıkı sarma: Yufkaları sararken çok sıkı sarmamaya özen gösterin, bu şekilde börekler daha kabarık olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: