Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasalı Arnavut böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
- Hamuru yağlamak için:
- Üzeri için:
- kalan yağ karışımı 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına unu alın, ortasına havuz şeklinde çukurlaştırın 1.
- Bu çukura sirke ve tuzu ekleyin, yavaş yavaş suyu ilave ederek hamuru yoğurun 1.
- Orta sertlikte olan hamuru un serpilmiş tezgaha alarak yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın 1.
- Her bir parçayı 10 parçaya bölün ve içe doğru katlayarak beze haline getirin 1.
- Bezeleri hafifçe unlanmış bir tabağa dizin ve 30 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı için pırasaları ince ince doğrayın, sıvı yağda kavurun ve tuz, baharatlarla karıştırın 1.
- Soğuyan pırasaları geniş bir kaba alın ve üzerine peyniri ekleyerek karıştırın 1.
- Bezelerden birini unlanmış tezgaha alın, merdane veya oklava ile 1 kaşık büyüklüğünde açın 1.
- İlk 10 bezeyi bu şekilde açıp aralarına yağ karışımından sürerek üst üste dizin 1.
- hamurun üzerine yağ sürmeden bırakın 1.
- Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp 15 dakika dinlendirin 1.
- İlk 10’lu hamuru alıp tepsi boyutunda genişletin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Hazırlanan harcı yufkanın üzerine yayın ve diğer hamuru yerleştirip kenarları bastırarak kapatın
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: