Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasalı Arnavut böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 6 su bardağı un, bir tutam tuz, aldığı kadar su 1.
- İç harç için: 2 adet kuru soğan, 500 gr dana kıyma, 500 gr pırasa, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası 1.
- Hamurları yağlamak için: 250 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Hamuru yoğurun: Un, tuz ve suyu karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve üzerini örterek dinlenmeye bırakın 14.
- İç harcı hazırlayın: Soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Pırasaları yıkayıp ince ince kesin ve soğanların bulunduğu tencereye ilave edin 1. Pişmeye yakın su ekleyip, altını kapatıp soğumaya bırakın 1.
- Hamur bezelerini açın: Hamuru ikiye bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayıp üzerini örtün 1. Her bezeyi merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerini yağlayarak üst üste koyun 1.
- Tepsiye yayın: Her bezeyi açıp koyarken elinizle ortasından kenarlarına doğru büyüterek açın 1. 12 tane olduğunda tepsiyi yağlayın ve elinizle esneterek tepsiye yayın 1.
- İç harcı yerleştirin: Üst için ayırdığınız 10 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayarak tepsiye yerleştirin ve iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayın 1.
- Pişirme: Böreğin kenarını üste getirerek kapatın ve 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin 1.
Fırın ısı ayarı ve pişme süresi fırınlara göre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda vardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: