Labneli börek yapımı için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Labneli Tava Böreği Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket labne peyniri, 250 gram lor peyniri, 1 adet piyazlık doğranmış soğan, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, yarım demet ince kıyılmış dereotu, 1 adet küçük doğranmış sivri biber. - Yapılışı: 1. İç malzemeyi bir kapta karıştırın. 2. Yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı çırparak sos hazırlayın. 3. Büyük ve yüksek kenarlı yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağlayın. 4. 1 yufkayı, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. 5. Yufkanın üzerine, sostan 2-3 kaşık gezdirip fırçayla sürün. 6. Diğer yufkaları iri iri kopartıp, bir sos-bir yufka olacak şekilde kat kat dizin. 7. Yufkayı yarılayınca iç malzemesini koyun. 8. Üzerine yine kopartılmış yufkaları ve sosu eklemeye devam edin. 9. Son olarak sarkan yufkaları üzerine kapatın ve en üste de sos sürün. 10. Orta ateş üzerinde, 10 dakika kadar pişirin. 11. Sıcak ya da ılık servis yapın. 2. Pınar Labneli ve Cevizli Külah Böreği Tarifi: - Malzemeler: 8 adet baklava yufkası veya milföy hamuru, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta sarısı, 180-200g Pınar labne, yarım demet dere otu, 1 çay bardağı ceviz içi, bir tutam karabiber, bir tutam tuz, zeytinyağı. - Yapılışı: 1. Baklava hamurlarını açıp kalın şeritler halinde kesin. 2. Koni şeklindeki metal kalıpların etrafını yağlayıp baklava hamurlarını etrafına sarın. 3. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar pişirin