Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pestilin püf noktaları şunlardır:
- Kurutma ortamı: Pestilin sağlıklı koşullarda kurutulması için sanayi bölgesinden uzak, yayla, köy veya güneş gören temiz açık ortamlar tercih edilmelidir 1. Tozlu ve kirli hava şartlarına sahip yerlerde kurutulan pestiller, hava yoluyla zararlı maddeler içerebilir 1.
- Karışımın kıvamı: Pestil karışımı, bozadan daha koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılmalıdır 3.
- İç malzeme ilavesi: Pestilin içine ceviz, fındık, fıstık gibi malzemeler eklenebilir 24.
- Pişirme süresi: Üzüm gibi meyvelerle yapılan pestiller, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirilmelidir 3.
- Tel süzgeç kullanımı: Meyve özü, kabuk ve çekirdeklerden arındırılmak için tel süzgeçten geçirilmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: