Buradasın
Personel yemek listesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Personel yemek listesi şu adımlarla yapılabilir:
- Hedef grubun belirlenmesi 2. Yemek listesini hazırlayacak kişi, beslenecek grubun yaş, cins ve aktivite gibi özelliklerini, besin ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını ve genişliğini tespit etmelidir 2.
- Yiyecek hazırlanışı ve servis şartlarının göz önünde bulundurulması 2. Planlayıcı, mutfak planı, servis sahası, mevcut araç gereç, personel sayısı ve yeteneği, bütçede yiyeceğe ayrılan para ve servis tipi gibi şartları göz önünde bulundurmalıdır 2.
- Menü planlaması 12. Menü, haftalık, aylık ya da yıllık olarak hazırlanabilir 2. Önemli olan sık tekrarlardan kaçınmaktır 2.
- Besin değerlerinin dikkate alınması 1. Menüde yer alacak yemeklerdeki gıdaların besin değerleri ve çalışanın yaşına bağlı ihtiyaç oranları temel alınmalıdır 1.
- Menüde çeşitlilik sağlanması 5. Menü, çorba, ana yemek, yardımcı yemek, salata ve tatlıdan oluşan dengeli kombinasyonlara sahip olmalıdır 5.
- Özel beslenme ihtiyaçlarına yönelik seçenekler sunulması 3. Vejetaryen, vegan, glütensiz veya düşük kalorili gibi özel beslenme ihtiyaçlarına yönelik seçenekler sunulmalıdır 3.
- Maliyetin göz önünde bulundurulması 13. Menü, işletmenin bütçesini zorlamayacak bir maliyetle sunulmalıdır 3.
Yemek listesi hazırlanırken bir diyetisyen veya mutfak şefinden yardım alınabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: