Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastanelerde yemek listesi, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi"ne göre belirlenir 14. Bu rehber, menü planlama ve menülere yönelik standart gramajları içerir 14.
Yemek listesi belirlenirken dikkate alınan bazı unsurlar:
- Hedef kitleye yönelik besin ve besin öğesi gereksinimleri 14.
- Özel durumlara özgü menüler (vejetaryen, glütensiz, diyabet, mide ve karaciğer hastalıklarına yönelik diyetler) 125.
- Porsiyon kontrolü ve standart tarifler 14.
- Hammadde kalite kriterleri ve gıda güvenliği 14.
Yemek listeleri, ayrıca hastaların geri bildirimleri doğrultusunda da güncellenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: