Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastanelerde yemek listesi, beslenme uzmanları ve diyetisyenler tarafından aşağıdaki adımlar izlenerek belirlenir 24:
- Planlama: Yemek menüleri, hastaların sağlık durumuna göre önceden planlanır 4.
- Malzeme Seçimi: Taze ve kaliteli gıda maddeleri temin edilir, bu aşamada yerel üreticilerle işbirliği yapılır 4.
- Hijyen Standartları: Tüm hazırlık alanları ve mutfak ekipmanları, hijyen kurallarına uygun olarak temizlenir 4.
- Yemek Pişirme: Yemekler, belirlenen tarifler doğrultusunda, besin değerlerini koruyacak şekilde pişirilir 4.
- Servis: Pişirilen yemekler, her hastanın bireysel gereksinimlerine göre porsiyonlanarak sunulur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: