Patatesin (patso) faydaları şunlardır: 1. İshali Önler: Patates haşlanıp tuzlu bir şekilde tüketildiğinde ishali durdurur ve vücudun mineral ve tuz kaybını geri kazandırır. 2. Kan İhtiyacını Karşılar: Demir vitamini sayesinde anemi ve kansızlık sorunlarını giderir. 3. Tansiyonu Düzenler: Çiğ patates suyu, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu normal seviyeye getirir. 4. Toksin Atımı: Çiğ patates suyu, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar ve böbrek ile mesane gibi alanlarda temizlik yapar. 5. Cilt Sağlığı: Patates, cilt lekelerini giderir, cilt rengini açar ve göz altı şişlik ve morluklarını azaltır. Ancak, filizlenmiş ve güneşte kalıp rengi yeşile dönmüş patatesler tüketilmemelidir, aksi halde gıda zehirlenmesi riski vardır.