• Buradasın

    Patso'nun faydaları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patatesin (patso) faydaları şunlardır:
    1. İshali Önler: Patates haşlanıp tuzlu bir şekilde tüketildiğinde ishali durdurur ve vücudun mineral ve tuz kaybını geri kazandırır 1.
    2. Kan İhtiyacını Karşılar: Demir vitamini sayesinde anemi ve kansızlık sorunlarını giderir 1.
    3. Tansiyonu Düzenler: Çiğ patates suyu, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu normal seviyeye getirir 1.
    4. Toksin Atımı: Çiğ patates suyu, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar ve böbrek ile mesane gibi alanlarda temizlik yapar 14.
    5. Cilt Sağlığı: Patates, cilt lekelerini giderir, cilt rengini açar ve göz altı şişlik ve morluklarını azaltır 12.
    Ancak, filizlenmiş ve güneşte kalıp rengi yeşile dönmüş patatesler tüketilmemelidir, aksi halde gıda zehirlenmesi riski vardır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir