Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pişirmeden önce patlıcanın acısını almak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tuzlu Suda Bekletme: Patlıcanları alacalı soyup halka halka kestikten sonra bir kabın içerisine alın ve üzerine tuzlu su döküp 15-20 dakika bekletin 1. Bu işlem, patlıcanın acısını alır ve fazla yağ çekmesini engeller 3.
- Kızartmadan Önce Tuzlama: Dilimlerin üzerine hafifçe tuz serpip bekletmek, acının azalmasını sağlar ve kızartma sırasında daha az yağ çekmesini sağlar 2.
- Fırında Pişirme: Dilimlenmiş patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirerek fırında pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: